И тази събота и неделя - 28 и 29 август ще бъдат

...
И тази събота и неделя - 28 и 29 август ще бъдат
Коментари Харесай

И тази събота и неделя в София ще работят „зелените коридори“

И тази събота и неделя - 28 и 29 август ще бъдат отворени „ зелените коридори “ за имунизация в София, оповестиха от Столична община.

Желаещите жители да си слагат ваксини могат да го създадат в пунктовете  в Парадайс МОЛ, Ринг МОЛ, Сердика МОЛ, България МОЛ и The Mall, които ще работят от 13.00 до 18.00 часа, както и в пункта, ситуиран в Културният дом в жк. „ Дружба “, които ще бъде отворен от 9.00 часа до 16.00 часа.

Тази неделя - 29 август,  ще бъде отворен още един пункт - в НЧ „ Асен Златаров “ в кв. „ Христо Ботев “ с работно време от 9:00 до 16.00 часа. Столичани могат да избират от всички позволени от Европейски Съюз ваксини.

Медицинските  екипи, които ще съветват жителите и ще слагат ваксини  са от 12 ДКЦ, 17 ДКЦ, 11 ДКЦ, IV МБАЛ и II МБАЛ. Кампанията се реализира благодарение на Столичната РЗИ и екипите на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ на Столичната община.

До момента в „ Зелените коридори “ през уикендите са поставени 16 500 дози ваксини. През делничните дни жителите имат опция да се имунизират в общинските ДКЦ-та.

Повече информация за кабинетите за имунизация в делничните дни може да се откри тук -

Продължава и самодейността на Столична община за имунизация на колективи на място. Те се правят при предварителна поръчка от предприятия и компании. На уеб страницата на Контактния център на Столична община - е оповестено заявление, което шефовете на компаниите могат да попълнят, с цел да заявят, че желаят имунизационен екип да ги посети на място.

Поставянето на ваксини в мобилните пунктове стартира за увеличение на имунизираните на територията на Столична община по концепция на кмета София Йорданка Фандъкова и с поддръжката на Столичната РЗИ.

" За нас е извънредно важно повече хора да се имунизират. Чрез „ зелените коридори “ изнесените пунктовете и визитите на място подкрепяме и насърчаваме имунизирането ", сподели кметът и напомни, че от 1 септември се одобряват и поръчки за слагане на ваксини на работещите в учебни заведения и детски градини.

Столичната община започва и нова осведомителна кампания „ Дай рамо на твоята най-хубава отбрана! Ваксинирай се! “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР